לדלג לתוכן

מפלגת CARC

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מפלגת CARC
Partito dei CARC
מדינה איטליה עריכת הנתון בוויקינתונים
שם רשמי Partito dei Comitati di Appoggio alla Resistenza per il Comunismo
מזכיר כללי פיאטרו ואנגלי
תקופת הפעילות 22 בנובמבר 1992 – הווה (31 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
אפיון שמאל רדיקלי
אידאולוגיות

קומוניזם
מרקסיזם-לניניזם
אנטי-רוויזיוניזם
מאואיזם

נאו-סטאליניזם
אותיות CARC
מטה ויה טנרו 7 (Via Tanaro 7), מילאן
צבעים רשמיים אדום, צהוב
carc.it
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מפלגת CARCאיטלקית: Partito dei CARC) היא מפלגת שמאל רדיקלית באיטליה. CARC הוא ראשי התיבות ל-"Comitati di Appoggio alla Resistenza per il Comunismo" (בעברית: ועדות התמיכה במאבק לקומוניזם).

CARC נוסדה בכינוס שנערך בויארגיו (אנ'), איטליה בין ה-21 ל-22 בנובמבר 1992. הכינוס נערך על ידי אנשים מבוגרים שתמכו וצדדו באידאולוגיות מרקסיסטיות-לניניסטיות, פרו-סיניות וטרוצקיסטיות, ורובם הגיעו מהתנועה "אוטונומיה אופריה" (אנ'). המזכיר הכללי הראשון של המפלגה היה ג'וזפה מג', שב-1981 נחקר במשטרה בגין חתרנות וזוכה ב-1986.

CARC פעלה תחילה בעיקר בקמפניה וטוסקנה, אך עם הזמן נכנסה למרכז השיח הפוליטי, ורבים קישרו את המפלגה לפעולות החתרניות והחשאיות אשר התרחשו במדינה. ב-1998, יצא מצע המפלגה אשר נקרא "Project of Manifesto – Program of the New Italian Communist Party", ועל פי המצע, המטרה העיקרית של המפלגה היה להנהיג את הפרולטריון (מעמד הפועלים).[1]

המפלגה נחלשה כאשר התפצלה לשתיים. הפיצול הראשון התרחש כאשר קבוצה של שמאלנים מיליטנטים מהמפלגה, פרשו ממנה והקימו קבוצה משלהם אשר נקראה "LineaRossa", והפיצול השני התרחש כמה ימים לפני רצח מאסימו ד'אנטונה, כאשר קבוצה קטנה של אנשים מהמפלגה הואשמה ב-"פעילות בעלת נטיות אנרכיסטיות", מה שסטה מהקו שהמפלגה הלכה דרכה.

ב-2001, המפלגה החדשה תוכננה לקום מחדש בתור "המפלגה הקומוניסטית". על פי המזכיר פייטרו ונגלי, המבצע הזה נועד לשקם את ולאחד את המפלגה כפי שהייתה בעבר.[2]

בבחירות המוניציפליות בנאפולי ב-2011, מפלגת CARC תמכה באופן מוצהר בשופט לשעבר לואיג'י דה מגיסטריס (אנ'), שהיה בקשר עם מאפיה איטלקית, ועוררה מחלוקת רחבה בציבור.

בבחירות לפרלמנט של 2013, המפלגה בחרה לתמוך בתנועת חמשת הכוכבים.

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]